Jannita Robberse nieuwe directeur DT&V

Jannita RobbersePer 1 februari 2017 start ir. J.G. (Jannita) Robberse met haar werk als nieuwe directeur van de Dienst Terugkeer en Vertrek. Zij was hoofdingenieur-directeur bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.

Robberse volgt Rhodia Maas op, die de dienst sinds de oprichting in 2006 leidde. Maas is vanaf 1 november 2016 directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij nam op 24 oktober afscheid met een speech waarin ze stelde dat DT&V vooral aan versterking van het maatschappelijk draagvlak en verbetering van de beeldvorming moest gaan werken. Dit is volledig in lijn met haar inspanningen van met name de laatste jaren om beleid en praktijk van DT&V te verkopen in debatten, spreekbeurten en dergelijke.

In een ‘afscheidsinterview‘ in NRC Handelsblad maakte Maas nog even duidelijk hoe ze er zelf over denkt: “Vanuit Rhodia Maas-perspectief vind ik een kinderpardon heel onrechtvaardig. Omdat je mensen beloont die niet hebben gedaan wat hun wettelijke plicht is: vertrekken.”

De afgelopen maanden nam Hans Faber, directeur Internationale Aangelegenheden, de honneurs waar als interim-algemeen directeur.